Nieuwe lesmethode moet scholieren kritischer maken

Kinderen zijn makkelijk te verleiden door reclame.  Een nieuwe lesmethode moet daar
verandering in gaan brengen.

Kinderen worden steeds meer en op jongere leeftijd geconfronteerd met reclame. Niet alleen op televisie en in tijdschriften, maar ook op sociale media en in games en populaire apps op de smartphone. Basisschoolleerlingen herkennen de commerciële boodschap wel, maar beseffen vaak niet voldoende wat de invloed daarvan is. Daarom wil de Stichting Media Rakkers met een nieuwe lesmethode kinderen alerter maken.
Met de lesmethode leren kinderen van acht tot en met tien jaar stapsgewijs welke emotie
reclame bij hen oproept en hoe ze daarmee om moeten gaan. Deze ‘gevoelslessen’ moet van kinderen zelfbewuste en kritische consumenten maken. Het lespakket is gratis te downloaden via de site van Media Rakkers.

klas

NTC Firenze gaat bekijken of ze (een deel van) het lespakket kunnen integreren in het huidige lesschema.

Meer informatie over Media Rakkers: http://www.mediarakkers.nl/

Voor het volledige bericht: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4039873/2015/05/26/Kind-nog-makkelijk-te-verleiden-door-reclame.dhtml?cw_agreed=1