Sinterklaas – ook dit jaar was het weer een heerlijk feest!

We zijn nog steeds aan het nagenieten van een heerlijk Sinterklaasfeest in Florence
afgelopen weekend!

Zaterdagochtend 5 december stond de les op de Nederlandstalige school NTC Firenze
geheel in het teken van Sinterklaas. Zo keken we onder andere het derde deel van de
Sinterklaasserie van ‘Koekeloere’ en oefenden we de Pepernotensamba-dans. Sommige
kinderen hadden prachtige verhalen geschreven of werkten hard aan de werkboekjes in
het Sint en Piet thema.

We stopten een half uur eerder dan normaal om de zaal te versieren waar Sinterklaas later die dag zou arriveren. De kinderen waren allemaal zeer gespannen en ook de vaders,
moeders en juffen vonden het stiekem allemaal erg spannend of Sinterklaas de lange reis naar Italie wel zou hebben kunnen maken. Na een kort openingswoord van de oprichter van NTC Firenze werd de toon gezet; alle kinderen zongen luidkeels een aantal Sinterklaasliedjes mee. Plotseling zagen we uit het raam Sinterklaas en zijn twee Pieten het terrein van Il
Kantiere op komen lopen..!

Sint Nicolaas werd onder een enthousiast ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ naar zijn zetel geleid en de Pieten strooiden met kruidnoten en snoepgoed. Het was tijd voor het Grote Boek. Eén voor één werden de kinderen naar voren geroepen. Sommige dappere kids durfden het zelfs aan een liedje te zingen, een vraag te stellen of een tekening aan de Sint te geven. Gelukkig waren alle 23 aanwezige kinderen lief en braaf geweest dit jaar en was er voor iedereen een cadeautje en een handje strooigoed.

Na de ingestudeerde pepernotendans kon iedereen nog even op de foto met de Sint en zijn Pieten. En toen was het helaas al weer tijd om Sinterklaas uit te zwaaien en kon de borrel beginnen.

Het was een gezellige middag en wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor hun inzet en meegebrachte Sinterklaas lekkernijen. De Sint heeft ons overigens laten weten zich heel erg welkom te hebben gevoeld op NTC Firenze, dus wellicht komt hij volgend jaar weer!

 

foto1 foto2 foto3 foto4 foto6